Mer om mig

Här är lite om mig och min bakgrund.


Är fyllda 53 och bor i Forserum mellan Jönköping och Nässjö tillsammans med min man Peter och våra hundar. Tillsammans har vi sju "barn" mellan 21-28 år som nu alla flyttat hemifrån. Min fritid ägnas åt våra hundar, att umgås med familjen och fixa med vårt stora hus som är under ständig till- och ombyggnad. 

Är en obotlig inspirationsjunkie. Har alltid jobbat med kreativa projekt av olika slag: musik, teater, film och skrivande - både privat och yrkesmässigt. Började skriva låtar i tidiga tonåren. Har jobbat med manus och regi av många teateruppsättningar, de senaste åren några föreställningar/år med ETIKetterna, Jönköping kommuns egen teatergrupp som arbetar med etik- och bemötandefrågor bland personal inom kommunens vård och sociala omsorg som tyvärr är nerlagd nu. Debuterade som författare -00 med självbiografin ”Älskade ungar” (bok och CD) på Gravander & Widerlöv förlag. Gav ut CD:n "Here I am" -01. Den fristående uppföljaren till "Älskade ungar" heter ”Ska det vara så här?” och kom ut -11 på vårt eget Duo Dito Förlag. 

Har högskoleexamen inom media och kommunikation (2006). Passade även på att läsa en del ämnen som intresserade mig som t.ex. manusförfattande, kulturkritik, grafisk design, musik och filmproduktion. Har sedan tidigare både utbildning och erfarenhet som webbproducent och har många års erfarenhet av arbete med olika grupper som församlingsassistent och kursledare. Var egen företagare under 90-talet med webb-, text- och musikproduktion som huvudsaklig inriktning. Frilansade samtidigt med teater-, film- och musikprojekt, bl.a. i barn- och ungdomsgrupper inom ramen för elevens val i grundskolan.

Som person är jag flexibel, social och utåtriktad. Viktigt för mig är att möta människor som individer. Alla är inte lika eller har exakt samma förutsättningar men alla är lika mycket värda! Samtalet är oerhört centralt för mig. Att ge sig tid att lyssna, vara inkännande och att alltid försöka att vara ödmjuk inför andras livsberättelser. Bortsett från min yrkesmässiga erfarenhet av möten så har mitt privatliv ställt stora krav på mig när det gäller detta med kommunikation. Har tre biologiska och fyra bonusbarn, varav två av dem har neuropsykiatriska diagnoser (högfungerande autism, ADD och ADHD) och en tredje är under utredning. Var fostermamma åt ett par flickor på heltid under deras tonårsperiod under 90-talet och även det har format mig som människa.

Sedan 2007 har jag och min man drivit Duo Dito Handelsbolag. Jag jobbade heltid i företaget och fungerade som förläggare, redaktör och layoutare fram till årsskiftet 2014/15 då vi drog ner företagsverksamheten på sparlåga. Pga min sjukdom är det mesta av verksamheten vilande för närvarande.
  • Duo Dito Förlag har specialiserat sig på att ge ut starka berättelser, diskussions- och inspirationsböcker med den största målgruppen inom social omsorg, vård och skola. Sedan 2010 har vi gett ut ett tiotal böcker. OBS! Just nu tar vi dock inte emot några nya manus.
  • Bokeri.se, är en sajt med webbutik för böcker utgivna av små förlag och egenutgivare och med länkade resurser till bokrelaterade tjänster. Under de senaste åren har jag varit delaktig i olika grad (som layoutare/redaktör och/eller administratör) i ytterligare ett antal bokproduktioner via Bokeris utgivningsassistans. Här finns en samlad lista på de bokprojekt jag jobbat med. 
2015: Under vårterminen jobbade jag som resursperson för elever med särskilda behov på LBS - Kreativa Gymnasiet i Jönköping. Vikarierade även lite som svensklärare och det gjorde mig mer sugen på att jobba mer med barn- och ungdomsgrupper än jag gjort under de senaste åren. Därför bestämde jag mig för att läsa lite pedagogik på Jönköpings universitet under hösten.

2016: Under vårterminen jobbade jag som elevassistent i en trea här i Forserum. Men nu i höst är det skrivande som gäller. Jag har nämligen blivit antagen till en författarkurs via Linnéuniversitetet (på distans och halvfart) som förhoppningsvis ska hjälpa mig att fullfölja mitt romanprojekt. Det innebär att jag inte kommer att ta några uppdrag som innebär att jag ska jobba med andras texter på ett tag. Dyker det upp ett deltidsjobb som passar mig är jag däremot väldigt intresserad!

http://se.linkedin.com/pub/helena-dahlstrand/57/967/5a3


Jag ville bli journalist när jag gick i gymnasiet. Efter ett halvår som journalistpraktikant på dåvarande Bergslagsposten insåg jag att jag tyckte mycket bättre om att gestalta än att rapportera nyheter. Och på den vägen är det ...

Inga kommentarer: